Sanatate si Nutritie

Ce inseamna o alimentatie sanatoasa?

Toţi ne dorim o alimentatie sanatoasa,  pentru că ne ajută, pe scurt, să avem o viaţă mai bună. Iar acest lucru ne face să fim mai încrezători, să dormim liniştiţi, să facem lucruri pe care, altfel, nu am dori sau nu am putea să le facem.  O alimentatie sanatoasa este importantă atât pe termen lung, cât şi pe termen scurt. Ne dă o stare de bine şi o siguranţă în ceea ce ne priveşte.  Dar ce înseamnă, mai exact, o alimentatie sanatoasa?

Depinde. Acesta este cel mai bun răspuns. Nu există ceva general valabil atunci când vorbim despre o persoană. Fiecare persoană este unică şi fiecare persoană are pasiuni, plăceri, simpatii, antipatii, nevoi, obiceiuri şi aşa mai departe. Astfel, o alimentatie sanatoasa se formează în funcţie de obiectivele, nevoile, dorinţele şi plăcerile unei persoane.

Cum procedam pentru a avea o alimentatie sanatoasa?

Şi atunci, cum procedăm? Pare destul de simplu să intrăm pe Internet şi să căutăm, eventual, cele mai sănătoase 50 de alimente şi să le consumăm doar pe acestea. Totuşi, nu am putea şti cum să le asociem, când să le consumăm, când este cel mai bine pentru noi să le consumăm, în ce cantităţi şi aşa mai departe. Apoi, cel mai probabil nu vom avea acces la toate aceste alimente, aşa că va trebui să găsim alternative. Pe scurt, va trebui să ne realizăm o dietă personalizată.  Însă această dietă trebuie să ţină cont de: scopul nostru, obiceiurile alimentare, problemele de sănătate sau nevoile corpului nostru şi evident, de plăcerile noastre.

alimentatie sanatoasa 1

Astfel, lucrurile încep să se complice, mai ales că timpul pentru a găti este limitat, însă viaţa socială merge înainte. Suntem ocupaţi şi într-o continuă grabă. Nu este uşor să mâncăm mereu ce trebuie, cât trebuie, cum trebuie şi când trebuie. Să nu uităm, însă, că o alimentatie sanatoasa trebuie dublată de un stil de viaţă sănătos, adică sport, odihnă, linişte mentală.

Aşadar, o alimentatie sanatoasa înseamnă, de fapt, ceea ce este potrivit pentru o persoană din punct de vedere nutriţional, în funcţie de contextul în care se regăseşte.  Tocmai de aceea suntem noi, aici. Vă aşteptăm la cabinetul ABC NUTRIŢIE pentru discuţii, sfaturi, consultaţii. Pentru orice problemă sau nevoie, specialiştii noştri în nutriţie vă stau la dispoziţie. Urmăriţi-ne pe site şi pe Facebook pentru alte noutăţi şi dacă aveţi întrebări, nu ezitaţi să ne contactaţi!

Împreună pentru o alimentatie sanatoasa
 

Mentenanţă website realizată de : Cril Design